Prefab woning bouwen? Een slimme keuze!

Je eigen huis? Een plek onder de zon? Met prefab systeembouw onder vrije architectuur bouw je in een mum van tijd een droom van een woning. Maar hoe gaat dat precies: een prefab huis bouwen? Welke voordelen heeft het tegenover traditioneel bouwen? En wat kost zo’n prefab woning? We leggen het voor je uit.

Wat is een prefab woning?

Prefab, ook wel systeembouw genoemd, is een speciale, voordelige, kwaliteitsvolle én duurzame manier van bouwen. Anders dan bij traditionele woningbouw verloopt een prefab woning bouwen voor het grootste deel in een geautomatiseerd proces. Als prefab bouwbedrijf heeft Danilith daarvoor zelfs een eigen systeem ontwikkeld, uniek in Nederland.

Dankzij ons prefab bouwsysteem kunnen we alle onderdelen van de woning in de fabriek maken. Van de gevels tot het dak. Van het schrijnwerk tot de isolatie. Pas als alles klaar is, gaat het op transport naar de kavel. Daar zetten we de woning netjes in elkaar en werken we ze wind- en waterdicht af. Een prefab huis laten bouwen gaat vooruit en omdat we enkel traditionele bouwmaterialen gebruiken is het eindresultaat van hoge kwaliteit. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan prefab bouwen...

Danilith bouwt 300 prefab woningen in de fabriek per jaar.
Hoe werkt prefab bij Danilith?

Prefabbouw is dé bouwmethode van de toekomst. Daar zijn we bij Danilith al jaren van overtuigd (we zijn een van de prefab pioniers in Nederland). Waarom? Een prefab huis bouwen heeft niets dan voordelen, dat leggen we je zo dadelijk uit. Eerst willen we je graag tonen hoe we te werk gaan. Want als je met eigen ogen kan zien hoe we de gevel- en dakelementen in onze eigen ateliers volgens een geautomatiseerd bouwproces maken, ben je vast meteen gewonnen voor prefabbouw. Dit is puur vakmanschap gecombineerd met de nieuwste, efficiënte en duurzame bouwtechnieken. Bekijk de video.

De voordelen van prefabbouw

Een nieuwbouwwoning traditioneel bouwen of een prefab huis laten bouwen? Laten we even de belangrijkste voordelen van prefabbouw op een rijtje zetten.

  • Je spaart tijd uit: heel wat onderdelen zoals de muren en het dak worden in het atelier gemaakt. We zijn dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Zelfs bij vriestemperaturen kunnen we gewoon lekker voortwerken. Met prefabbouw loopt je project dus zelden vertraging op. Omdat alles vooruitgaat, kunnen we ook sneller met de
    voorbereidingen starten waardoor bij prefabbouw de bouwtermijn over het algemeen korter uitvalt.
  • Je bent zeker van de kwaliteit: bij Danilith gebruiken we enkel traditionele bouwmaterialen van hoge kwaliteit en werken we met ervaren vaklui. Echte bouwprofessionals die weten wat ze doen en oog hebben voor de kleinste details.
  • Je bouwt energiezuinig: de energie- en stikstofnormen zijn vandaag bijzonder streng. Duurzaam bouwen is dan ook een absolute must, en daar hebben we met ons bouwsysteem altijd al voorop gelopen. Elke prefab woning die we bouwen, is er één voor de toekomst! Perfect geïsoleerd, circulair en met een gunstige CO2-uitstoot.
  • Je kiest je eigen stijl: Of je nu een prefab bungalow, villa of vakantiewoning wil bouwen. Een vrijstaande woning of 2 onder 1 kap. Modern of klassiek. Met prefab woningbouw kan je alle kanten uit. Jij kiest, wij bouwen.

Van bungalow tot villa

Laten we even dieper ingaan op die stijl van prefab woningbouw. Het is zeker niet zo dat je een beperkte keuze hebt als je een prefab huis wil bouwen. Met ons bouwsysteem kan je echt alle types bouwen. Of je nu een bungalow verkiest, een prefab villa wil bouwen of droomt van een 2 onder 1 kap woning. Het maakt echt niet uit. Wil je een vakantiewoning? Ook dat kunnen we maken. Benieuwd? Kijk al eens in ons Comfort aanbod of check onze À la carte formule ter inspiratie.

Wat kost een prefab woning?

En hoeveel kost dat nu, een prefab woning laten bouwen? Als je weet dat het bouwproces nauwelijks vertragingen kan oplopen dankzij het geautomatiseerde bouwsysteem. Als je daarbij telt dat Danilith bouwmaterialen tegen gunstige inkoopmarges kan inkopen. Als je rekent dat je de keuze hebt uit verschillende types en afwerkingen. Dan kom je, vergeleken met traditioneel bouwen, gegarandeerd op positief kostenplaatje uit. Voor dezelfde kwaliteit!

Trouwens: met prefab bouw weet je altijd op voorhand precies hoeveel de totale kostprijs zal bedragen. En daar wordt, omdat het plan en de bouwtermijn vastligt, niet van afgeweken. Je komt dus later nooit voor onaangename verrassingen te staan. Kost je woning 200.000 euro, dan betaal je ook 2 ton. Lekker duidelijk.

Wil je weten hoeveel jouw prefab droomwoning kost? Vraag hier een prijsofferte aan.

Duurzaam huis bouwen in prefab

We hebben het al enkele keren gezegd: prefab woningbouw is bij uitstek een duurzame bouwmethode:

  • Het geautomatiseerde bouwsysteem verloopt zeer efficiënt, met een minimaal materiaalverlies.
  • We hanteren de strengste energienormen en kunnen met het Danilith bouwsysteem makkelijk passief huizen bouwen!
  • Omdat we pas naar de kavel moeten om alles in elkaar te zetten, blijven de logistieke bewegingen en de CO2-uitstoot beperkt.

Waarom kiezen voor Danilith prefabbouw?

Je prefab huis laten bouwen door Danilith? In alle opzichten een slimme keuze. En niet alleen omdat we een van de prefab pioniers van Nederland zijn, en alle expertise in huis hebben. We zorgen er ook voor dat jij, in elke fase van het bouwproces, je geen zorgen hoeft te maken. Van bij de keuze van jouw favoriete woning tot de oplevering, casco of volledig afgewerkt. Als prefab bouwbedrijf staan we het hele bouwtraject aan je zijde en helpen we je persoonlijk met al je vragen voort. Daar mag ons op vertrouwen.

Wat kunnen we voor je bouwen?

Wil je meer weten over hoe we jouw prefab woning kunnen bouwen? Denk je er bijvoorbeeld aan te bouwen in je eigen stijl, volgens je eigen plan en op je eigen kavel? Dan is onze À la carte formule vast iets voor jou. Geef je de voorkeur aan een typewoning (prijzen vanaf 200.000 euro), kies dan een woning uit het Comfort aanbod. We hebben echt voor elk wat wils!

Benieuwd naar onze realisaties, een brochure aanvragen of onze modelwoningen bezoeken? Contacteer ons. We tonen je graag hoe we je woondroom kunnen realiseren.