De prijs van een systeembouw woning

Deel dit artikel op

prijs systeembouw prefab woning bouwen Danilith Nederland

De prijs van een systeembouw woning bij Danilith

Wil je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan begint de zoektocht naar een bouwbedrijf of naar aannemers die jouw woning kunnen realiseren. Hou hierbij zeker rekening met de verschillende bouwmethodes. Anders loop je het risico dat je heel wat meer betaalt voor precies dezelfde woning. Een systeembouw woning van Danilith is alvast een interessante optie.

Wat is systeembouw?

Systeembouw, ook wel prefab bouw of modulair bouwen genoemd, is een bouwproces waarbij de gevel- en dakelementen in een atelier worden gebouwd en pas op het kavel zelf worden gemonteerd.

Danilith heeft een geheel eigen versie van systeembouw ontwikkeld. De bouwonderneming maakt daarbij gebruik van traditionele materialen in een geautomatiseerd proces. Ze heeft bovendien een eigen transportdienst.

Vind hier meer info over systeembouw en ervaar het in de praktijk (video's).

De prijs van een nieuwbouwwoning wordt bepaald door

De prijs van de woning wordt bepaald door het casco en de mate van afwerking. Tegenwoordig komen daar ook nog heel wat kosten bij om te voldoen aan de steeds strengere energienormen. Een geschikte bouwonderneming of aannemers vinden, kan bepalend zijn voor de hoogte van het bedrag van de woning zelf.

Naast de kosten van het huis zelf, moet je natuurlijk ook rekening houden met bouwleges, kosten voor de nutsaansluitingen, kosten voor de bouwkavel en bijvoorbeeld een hypotheek.

Systeembouw is slim en prijsbewust

Een nieuwbouwwoning gebouwd volgens het systeembouw-principe, heeft alvast enkele voordelen tegenover traditioneel bouwen, zonder in te boeten op de kwaliteit.

Enkele voordelen van systeembouw zijn:

  • Je weet vooral precies hoeveel de totale kostprijs zal zijn. Traditioneel bouwen brengt daarentegen vaak onverwachte kosten met zich mee.
  • Een van de redenen voor die onverwachte kosten zijn de onvoorziene weersomstandigheden. En laat nu net dat een van de grote voordelen zijn van prefab bouwen. De gevel- en dakelementen worden immers in een atelier vervaardigd waardoor het weer geen invloed heeft op het bouwproces. Schade aan de bouwwerken of vertragingen zijn uitgesloten.
  • De afgesproken bouwtermijn kan veel eenvoudiger gehaald worden omdat het weer geen effect heeft en er heel wat voorbereidend werk kan worden gedaan in de ateliers.

Naast het perfectioneren van systeembouw, werkt Danilith volgens het sleutel op de deur-principe. De bouwonderneming staat in voor het volledige bouwproces. Zo hoef je geen talloze uren te spenderen naar het zoeken van geschikte aannemers voor elk aspect van het bouwproces en verloopt alles veel vlotter. Danilith neemt de volledige coördinatie van de (eigen) aannemers op zich. Vertragingen worden hierdoor tot het minimum beperkt. Deze aanpak wordt ook wel zorgeloos bouwen genoemd.

Ook voert Danilith continue kwaliteitscontroles uit, zelfs tijdens het transport van de woningelementen. De kwaliteit blijft dus altijd gegarandeerd.

Danilith beschikt zelfs over een eigen EPC-verslaggever die vanaf het ontwerp van de plannen klanten begeleidt en adviseert, en dit gedurende het hele bouwtraject, zodat de strengste energienormen moeiteloos gehaald worden.

Hoeveel kost een systeembouw huis bij Danilith?

Danilith biedt 2 bouwformules aan: À la carte en Comfort.

De À la carte formule biedt je alle vrijheid. Jouw nieuwbouwwoning wordt volledig gebouwd volgens je eigen voorkeur (al dan niet op jouw bouwgrond). Ook de mate van afwerking bepaal je volledig zelf. De prijs van een ‘À la carte woning’ hangt dus volledig af van jouw wensen.

De Comfort formule biedt je de keuze uit 9 cataloguswoningen.

Een kwalitatieve woning laten bouwen en benieuwd hoe Danilith dit alles in de praktijk verwezenlijkt? Bekijk onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

Persoonlijk advies krijgen of een afspraak maken? Contacteer ons hier.