Werkwijze

Waarom samenwerken met het Danilith systeembouw zo bijzonder is? Omdat je heel wat uren kunt besparen met ons unieke bouwsysteem. Bovendien maakt de flexibele manier van werken en onze persoonlijk aanpak echt een groot verschil. We staan je bij in elke stap van het bouwproces en doen alles wat we kunnen om jouw bouwplannen te realiseren.

Stap 1

Het begint met een verkennend gesprek

Als je je droomhuis met Danilith wil bouwen, dan maak je het best een afspraak met één van onze bouwadviseurs. Deze bouwadviseur zal tijdens een verkennend gesprek op zoek gaan naar jouw behoeften en wensen. Met die informatie kunnen we een offerte op maat opstellen die mooi binnen jouw budget blijft.

Als je een idee hebt van hoe je droomwoning er uit moet zien en wanneer de offerte is opgemaakt, overlopen we alles in detail en sturen we bij waar nodig. Ben je akkoord? Dan stellen we de principe-overeenkomst op. Is ook dat naar wens? Dan begint de volgende fase. Vanaf nu zal je persoonlijke begeleiding krijgen van je architect, projectmanager en uitvoerder. Echter, ook na de ondertekening van de overeenkomst blijft er ruimte voor aanpassingen.

In deze fase zal onze bouwadviseur je optimaal adviseren bij de belangrijke keuzes die je moet maken. Je bent verder ook altijd vrij om eens langs te komen in onze ateliers in België om met eigen ogen te zien hoe onze systeembouw precies werkt. Heb je inspiratie nodig voor jouw project, dan kun je altijd een bezoekje brengen aan een modelwoning of langskomen in onze showroom in Etten-Leur.

Is een Danilith woning bouwen duurder dan traditioneel bouwen?

Dat is ongeveer gelijk. Dankzij ons bouwsysteem heb je wel een beter zicht op de totale prijs van je bouwproject. Vanaf het begin kies je immers al de gevelstenen tot en met de binnendeuren. Zo weet je meteen hoeveel de ruwbouw en de technieken kosten. Wij werken altijd met een vaste prijs, zodat je niet verrast wordt door hoogoplopende, bijkomende kosten.

Stap 2

Je geeft je plan vorm, samen met de architect

Aan de hand van het verkennend gesprek zal de architect een voorontwerp maken binnen het afgesproken budget. Samen zullen we daar in detail door gaan bij ons op kantoor. Wanneer het ontwerp nog niet helemaal naar wens is, dan kan het zonder bijkomende kosten nog enkele keren aangepast worden!

Nadat je het ontwerp hebt goedgekeurd, dan bereidt Danilith de reguliere omgevingsvergunning voor en regelt Danilith ook nog eens de nodige vergunningen. Daarnaast zijn er nog administratieve taken die je aan ons kunt toevertrouwen. Zo hoef jij je minder zorgen te maken.

Wordt de architect aangesteld door Danilith of kunnen we er zelf één kiezen?

Daarin laten we je helemaal vrij. Je kan zowel met een van onze architecten werken als met je eigen architect.

Kunnen jullie bouwen aan de hand van een bestaand bouwplan?

Dat kan zeker. Je bouwplan wordt intern aangepast aan ons bouwsysteem door onze tekenkamer.

Kunnen we met Danilith in om het even welke architectuurstijl bouwen?

Net zoals bij traditionele woningbouw, kunnen wij met ons bouwsysteem een Home made Home in elke stijl bouwen. Bovendien bouwen we altijd compact en duurzaam, conform de strenge energie-eisen. We vermijden echter wel grillige en uitstekende vormen in bouwplannen omdat die vaak meer energie verbruiken en zorgen voor warmteverlies.

Stap 3

Je kiest de materialen, samen met de projectmanager

In deze fase zal je door onze projectmanager uitgenodigd worden naar de Danilith-showroom in Etten-Leur. Daar zullen jullie samen alle materialen en technieken die je in je droomhuis wilt hebben overlopen. We vertrekken altijd van een ruim basispakket en passen dat aan jouw wensen aan. Het betreft:

  • Buitenafwerking: riolering, gevelstenen, dakpannen, dak overstekken, goten en aflopen, buitenschrijnwerk, glas, rolluiken …
  • Technieken: ventilatie, elektriciteitsplan (schakelaars, stopcontacten en lichtpunten), verwarming en plaats van radiatoren, sanitaire leidingen, toestellen, domotica, brandalarm, aircosysteem ...
  • Binnenafwerking: smeervloer, binnen schrijnwerk

Onze projectmanager is vertrouwd met de nieuwste bouwtrends en kan dus advies geven bij je keuze. Wanneer deze stap achter de rug is, kan het echte bouwen beginnen. Eerst gebeurt dit in onze ateliers, later pas op de kavel zelf.

Kunnen we nog veranderen van materiaal- of techniekkeuze in een later fase?

Je kunt alles aanpassen totdat het definitief contract (= de aannemingsovereenkomst) ondertekend is.

Is er een standaard aanpak voor verwarming?

We hebben inderdaad een standaard aanpak : de woning wordt "all-electric" verwarmd door een lucht-warmtepomp, waarbij we een combinatie van vloerverwarming en elektrische radiatoren voorstellen. 

Natuurlijk is het ook mogelijk (niet standaard) uw woning te voorzien van PV-panelen en/of een grondgebonden warmtepomp.  Wij adviseren u hierbij graag.

Stap 4

De werken op de kavel gaan van start, onder het oog van de uitvoerder

Nu alle onderdelen in de ateliers klaar zijn, kunnen we naar de kavel. Terwijl de woning wordt geplaatst, brengt onze projectmanager de uitvoerder op de hoogte van welke materialen en technieken je gekozen hebt voor de binnen- en buitenafwerking.

Terwijl de projectmanager stand-by blijft, is de uitvoerder vanaf nu jouw eerste aanspreekpunt. De uitvoerder volgt alles ter plaatse op tot aan de oplevering. Hij voert de verschillende werken zoals elektriciteit, schrijnwerk enz. uit en zorgt voor een correct verloop. Bovendien kijkt hij erop toe dat de uitvoering gebeurt volgens de aannemingsovereenkomst en jouw wensen en bewaakt hij de timing.

De uitvoerder zal je regelmatig inlichten over de vooruitgang van de werken. Je kunt bij hem terecht met vragen. Als je dat wilt, kun je samen met de uitvoerder de kavel gaan bezoeken.

Aan wie kunnen we vragen stellen over de gekozen materialen?

Voor al jouw vragen rond materialen kan je gedurende het hele bouwproces terecht bij je projectmanager.

Hoe onderhouden we de materialen en toestellen?

Je wordt uitgenodigd op de kavel wanneer de uitvoerder de verwarmingsinstallatie opstart. Je krijgt uitleg en de onderhoudsdocumenten van elk toestel.

Stap 5

Je Home made Home is klaar... tijd om te verhuizen!

Nu de werken achter de rug zijn, sturen we je een uitnodiging om samen met de uitvoerder de woning op te leveren. Samen zullen we de uitgevoerde werken grondig inspecteren en zullen eventuele opmerkingen genoteerd worden zodat deze door de aannemer opgelost kunnen worden.

Bij Danilith zorgen we er namelijk altijd voor dat je Home made Home volledig aan jouw wensen beantwoordt. Het is onze missie dat je je er 100% thuis voelt!

Kan ik bij jullie terecht voor herstellingen?

Wij houden alle dossiers nauwkeurig bij. Na oplevering kan je terecht bij onze service afdeling voor eventuele herstellingen.