Systeembouw

Door het systeembouw principe van Danilith mag je rekenen op het beste resultaat binnen de kortste bouwtermijn. Zowel de gevel- als de dakelementen voor jouw nieuwbouwwoning worden in onze eigen ateliers volgens een geautomatiseerd bouwproces gemaakt. Hoe dat werkt, dat zie je hier.

Stap 1

Productie van de muren en plaatsing van het schrijnwerk

Systeembouw, ook wel prefab bouwen genoemd, begint altijd met het maken van de gevelelementen. Dit gebeurt volgens een volledig geautomatiseerd proces. Een robot plaatst de handgevormde bakstenen snel en uiterst precies in het juiste verband. Om zoveel mogelijk risico op schade of tijdsverlies door bijvoorbeeld slecht weer te vermijden produceren we het grootste deel van jouw woning in onze ateliers en niet op uw kavel.

De tweede stap is het aanbrengen van het schrijnwerk in slagvast kunststof. Dat gebeurt eveneens in onze eigen ateliers volgens de allernieuwste productiemethodes. Hout of aluminium is vanzelfsprekend ook een optie. Wat je ook kiest, dankzij de systeembouw formule zijn vocht en tocht uitgesloten. Het schrijnwerk sluit namelijk altijd naadloos aan op de muren.

Om tot hoogkwalitatieve, stevige muren te komen die volledig voldoen aan de huidige energienormen, brengen we op de bakstenen een waterdicht vezelbeton en isolatie met de nodige verbindingswapening aan. Alle elektriciteitsvoorzieningen en de uitsparingen voor sanitaire leidingen worden eveneens aangebracht. Tot slot maken we met een betonlaag op basis van geëxpandeerde kleikorrels een binnenschil van de buitenmuur.

Stap 2

Afwerking van de gevels en productie van de dakpanelen

In dit deel van het proces werken we de gevelelementen af. Daarvoor worden de muren in het atelier rechtop gezet. Vervolgens werken we de gevels manueel af. We plaatsen de dorpels in blauwe hardsteen en voegen de muren. Daarna plaatsen we het isolerend glas om uiteindelijk, na een strenge eindcontrole, de gevels klaar te maken voor transport.

Wanneer, na de gevelelementen, ook de zelfdragende dakpanelen klaar zijn en alle extra elementen zoals dakramen gemonteerd zijn, wordt alles naar de kavel getransporteerd.

Stap 3

Aan de slag op uw kavel

Met onze eigen transportdienst ben je zeker van een vlekkeloze levering van alle onderdelen op de kavel. Aangezien we de funderingswerken eerder hebben uitgevoerd, kan er onmiddellijk gestart worden met het installeren van de gevel- en dakelementen.

Eerst installeren we de buiten- en binnenwanden op de funderingsbalken en de vloerplaat. Voor deze systeembouw gebruiken we een betonnen structuur wat het uiterst brandveilig maakt. De verdiepingsvloer wordt gemaakt in een betonplaat van minimum 20 cm dikte. Vervolgens monteren we de binnenmuren van de verdieping. Wanneer ook de dakelementen op de muurplaten geplaatst zijn, is de woning klaar voor afwerking. Wij kunnen de afwerking doen en leveren jouw gedroomde Home made Home casco of we maken je prefab woning afwerkingsklaar en jij regelt de verdere binnenafwerking. Jij beslist!