Woningbouw Danilith, een slimme keus

Deel dit artikel op

Prefab woning bouwen met Danilith bouwsysteem

Wilt u bouwen onder vrije architectuur en op een particuliere kavel? Dan is Woningbouw Danilith een slimme keus. En lang niet alleen omwille van de hoge kwaliteit of de scherpe prijs. U wilt toch ook energiezuinig wonen, zelf uw bouwstijl kiezen en… op tijd verhuizen? Zullen we ons even aan u voorstellen?

Wie is Woningbouw Danilith?

Danilith bestaat al meer dan 100 jaar. Zoveel ervaring in het bouwen van systeembouw woningen, daarin zijn we in Nederland uniek. Vooral ook omdat we een volstrekt eigen bouwsysteem hanteren. Dat geautomatiseerd bouwsysteem werkt uitsluitend met traditionele materialen. De bakstenen, het hout, de dakpannen, het glas … Alles wordt speciaal geselecteerd op basis van kwaliteit en duurzaamheid. We houden dan ook niet zo van de term prefab bouwen. Wat Danilith u biedt, is een systeembouw woning met luxe uitstraling.

Waarom kiezen voor Woningbouw Danilith?

Zoals gezegd: kwaliteit is voor ons absolute prioriteit. Maar als uw bouwpartner bieden we u nog heel wat meer voordelen:

 • Kwalitatieve afwerkingsgraad: onze vorm van systeembouw garandeert een hoge kwaliteit (betonbouw) met luxe afwerking. 
 • Uniek bouwsysteem: de gevels en het dak worden in het atelier volgens een eigen bouwsysteem gemaakt. Op de werf wordt alles dan gemonteerd en verder afgewerkt. We werken daarbij volgens de eisen van het Nederlands Bouwbesluit.
 • Persoonlijke service: u geniet een persoonlijke begeleiding doorheen het volledige bouwproces. Heeft u vragen, dan kan u altijd terecht bij uw aanspreekpunt.
 • Bouwen zonder zorgen: wij regelen alles voor u. U kiest uw systeembouw woning en hoeft zich verder van alle administratieve en praktische beslommeringen niets aan te trekken. Wij zorgen dat het resultaat perfect aan uw verwachtingen beantwoordt.
 • Afspraak is afspraak: we respecteren uw budget. De prijs is zoals we die op voorhand met u hebben afgesproken.
 • Verminderen van de stikstof uitstoot: het bouwen van de woning in de fabriek heeft een positief effect op de stikstof uitstoot. Door een vermindering van de aantal ritten (=aanvoer materialen) naar uw kavel met dertig procent, de mindere kraanbewegingen en draaiuren van werktuigen dragen bij tot een oplossing van de problematiek.

Wat zijn de voordelen van ons bouwsysteem systeembouw?

Bouwen met systeembouw heeft heel wat voordelen tegenover klassiek bouwen. We zetten de belangrijkste voor u nog eens op een rijtje.

 • Vaste bouwtermijn. Een systeembouw woning bouwen is niet afhankelijk van het weer. De ruwbouw gebeurt immers volledig in het atelier. Vorst, regen, wind of hitte kunnen het bouwproces niet vertragen. Op de werf is uw systeembouw huis zo in elkaar gezet en is het in een mum van tijd winddicht (géén koudebruggen) en klaar voor de afwerking.
 • Energiezuinig bouwen. Een systeembouw woning voldoet aan alle geldende energienormen (cf. EISEN energie-neutraal bouwen).
 • Vrije keus. Het bouwsysteem is heel flexibel. Bouwt u volgens eigen plan (À la carte) of liever een typewoning (Comfort)? Volledig afgewerkt en instapklaar of casco? U kiest.

In welke stijl kan u bouwen?

Woningbouw Danilith geeft u de vrijheid de woning te bouwen die u wil. U heeft de keus uit twee formules:

 • Met de Comfort-formule kiest u uit negen verschillende cataloguswoningen. Modern, klassiek, eigentijds. Er is een Comfort-nieuwbouwwoning voor elke stijl en elk budget. Omdat u bouwt volgens een vast plan, is de prijs exact bekend.
 • De À la carte-formule biedt u meer vrijheid in het bouwen van een systeembouw woning. De architecten van Danilith bekijken uw plannen en tekenen een voorstel op maat uit, aangepast aan uw woonwensen en budget en aan alle technische eisen binnen het Nederlands Bouwbesluit.

 

Meer weten?

Wilt u weten hoe Danilith u kan helpen met het bouwen van een systeembouw huis? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor een vrijblijvende offerte of kundig advies kunt u bij ons terecht. Laat ons weten wat uw woonwensen zijn, zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

Contacteer ons