Weinig budget, veel inspiratie? Ga een Casco woning bouwen!

Deel dit artikel op

casco woning bouwen nieuwbouwwoning danilith

Weinig budget, veel inspiratie? Ga een Casco woning bouwen!

Wil je graag een woning bouwen en ben je een handige harry? Dan is een casco huis een aantrekkelijke optie. Een afwerkingsklare woning biedt namelijk heel wat voordelen. De 2 belangrijkste zijn dat je geen immens budget nodig hebt én dat je je huis volledig op jouw manier kan afwerken.

Wat is een casco woning?

Waarom zou je geld uitgeven aan de afwerking van je woning als je dat ook zelf kunt doen? Zeker als je tijd genoeg hebt. Bij Danilith snappen we dat volledig! We geven je dan ook de mogelijkheid om een afwerkingsklare woning te bouwen op jouw maat. Maar niet zonder de hulp van onze bouwprofessionals. Wij coördineren het bouwproces voor jou, van de uitvoering van de werken tot de installatie van je huis. Pas als je huis er staat en alleen de binnenafwerking nog moet gebeuren, geven we jou de sleutels. Je kan dan in je eigen tempo en op je eigen manier je woning afwerken.

Een andere manier van bouwen

De bouw van je casco woning gebeurt op basis van een uniek systeem: traditionele, geautomatiseerde bouw. Dit is een betonbouwsysteem van hoge kwaliteit, met een luxe afwerking. Danilith doet dit al meer dan 95 jaar volgens een origineel en zelf ontwikkeld procedé. Een deel van het bouwproces gebeurt bijvoorbeeld in onze productiehallen, waar slecht weer geen invloed heeft. Zodra alle bouwelement klaar zijn, vervoeren we ze naar de kavel waar we je casco woning monteren. Op deze manier leveren we op korte tijd een afwerkingsklare (casco) nieuwbouwwoning van hoge kwaliteit, die voldoet aan de strengste energienormen.

Kies de bouwformule die bij je past

Voor het bouwen van je casco woning bestaan er 2 formules. Heb je een beperkter budget, dan kan je kiezen voor de Comfort-formule. Tussen de 9 woningtypes vind ook jij een stijl die bij je past. Vanaf € 166.465 (incl. btw) kan je al beginnen bouwen. Wil je toch meer vrijheid bij de bouw van je huis, dan kan je ook kiezen voor À la carte. Deze formule biedt jou volledige vrijheid.

> Vraag de Comfort- of de À la carte-brochure aan.

Afwerkingsklaar vs instapklaar

Is een casco huis bouwen niet helemaal je ding? Bij Danilith kan je natuurlijk ook kiezen voor een instapklare woning. In dat geval hoef je zelf helemaal niets meer te doen. Zodra we jou de sleutels overhandigen, kan je verhuizen. De perfecte oplossing voor wie weinig tijd heeft en 2 linkerhanden!

De bouw 100% onder controle

Of je nu een casco woning wilt bouwen of kiest voor een instapklaar huis, bij Danilith weet je van tevoren precies waar je aan begint. Timing, budget, bouwtermijn … Je projectleider waakt erover dat alles verloopt volgens afspraak. Hij houdt je op de hoogte van de bouw en nodigt je uit om de vorderingen te bekijken op het kavel. Ook als je vragen hebt, kan je altijd terecht bij de projectleider. Danilith is altijd de enige aannemer van jouw project, waardoor de communicatielijnen kort en direct blijven.

Meer weten?

Wil je weten hoe Danilith je kan helpen met het bouwen van een casco woning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor een offerte of een woordje advies ben je bij ons aan het goede adres. Op basis van jouw wensen en budget kunnen we een voorstel op maat leveren voor het bouwen van een nieuwbouwwoning onder vrije architectuur op particuliere kavels.

Je kan ook altijd onze kijkwoning bezoeken in België. In Wortegem-Petegem staat een bijna-energieneutrale of BEN-woning die beschikt over de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica. Een energienorm waaraan vanaf 2020 alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen. Je kan elke zaterdag en zondag (behalve feestdagen en vakantieperiodes) langskomen tussen 14 en 17 uur of een afspraak maken via het contactformulier.

Kom gewoon eens langs in onze showroom, bezoek een Danilith-referentie in jouw buurt of vraag een brochure aan.