Waarom een nieuwbouwwoning bouwen?

Deel dit artikel op

Nieuwbouwwoning bouwen woningbouw danilith

Waarom kiezen voor het bouwen van een nieuwbouwwoning?

Wanneer je beslist om te verhuizen sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een woning of een appartement? Een bestaande woning of nieuwbouwwoning? Wil je bouwen, kopen of huren? Deze keuze wordt voornamelijk beïnvloed door je persoonlijke voorkeur, gezinssituatie en financiële middelen.

Lees hier welke zaken je allemaal in overweging moet nemen als je van plan bent om een nieuwbouwwoning te bouwen.

Een nieuwbouwwoning bouwen, de voordelen

Wie ervoor opteert om een nieuwbouwwoning te bouwen, kiest voor een woning op maat. Je bepaalt namelijk op voorhand zelf welke woning je wilt. Of je nu bouwt volgens een eigen plan of gaat voor een cataloguswoning: jij beslist over de buitenkant en de indeling van het huis.

Ben je handig? Dan kan je gerust zelf de handen uit de mouwen steken bij de binnenafwerking van de woning. Zo druk je de aankoopprijs.

Daarnaast zijn er nog enkele voordelen bij het bouwen van een nieuwbouwwoning:

  • De onderhoudskosten zijn, zeker tijdens de eerste jaren, verwaarloosbaar. Alles is tenslotte nieuw.
  • Je bent zeker van een energiezuinige woning. Nieuwbouwwoningen moeten wettelijk voldoen aan strenge normen.
  • Binneninrichting (en tuin) kan je steeds zelf bepalen naar eigen smaak en budget.
  • Overdrachtskosten en makelaarskosten hoef je niet te betalen.

Enkele aandachtspunten bij het bouwen van een nieuwbouwwoning

Het bouwen van een nieuwbouw kan soms extra kosten en vertragingen met zich meebrengen. Slecht weer, keuringen en werkuren van aannemers. Bepaalde factoren kun je op voorhand moeilijk inschatten. Hierdoor kunnen het gebudgetteerde bedrag en de bouwtermijn al eens afwijken van de oorspronkelijke berekening.

Wanneer je kiest voor het unieke prefab bouwsysteem van woningbouw Danilith, ben je alvast gevrijwaard van deze vervelende externe factoren. En als je niet met een vaste bouwpartner zoals Danilith werkt, zal je tevens ook zeer veel tijd moeten besteden in het vergelijken en opvolgen van de verschillende aannemers.

Nieuwbouwwoningen bouwen met woningbouw Danilith

Ben je geïnteresseerd in het bouwen van een nieuwbouw? Dan is het unieke bouwsysteem van Danilith beslist het overwegen waard. Casco of instapklaar? Je bent altijd zeker van een kwaliteitswoning, gebouwd met traditionele materialen. Bovendien geeft Danilith je de keuze uit 2 formules:

Benieuwd hoe woningbouw Danilith dit in de praktijk verwezenlijkt? Bekijk hier enkele referenties of vraag onze gratis brochure aan.

Meer info of een afspraak maken? Contacteer ons hier.