Snel een kwalitatieve nieuwe woning bouwen? Kies voor systeembouw!

Deel dit artikel op

kwalitatieve nieuwe woning bouwen systeembouw danilith

Snel een kwalitatieve nieuwe woning bouwen? Kies voor systeembouw!

Een woning bouwen kan een hele onderneming zijn. Er komt heel wat planning en geduld bij kijken en dan kan je soms nog voor verrassingen komen te staan. Deadlines die niet gehaald worden, onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer, extra kosten … Wil je al deze zorgen tot een minimum beperken, kies dan voor de systeembouw van Danilith.

De voordelen van systeembouw

Danilith brengt systeembouw naar een volgend niveau die uniek is in Nederland. Het gaat om traditionele, geautomatiseerde bouw van hoge kwaliteit en met een luxe afwerking. We bouwen een nieuwe woning onder vrije architectuur op particuliere kavels.

De productie van een nieuwe woning gebeurt grotendeels binnen. Dit wil zeggen dat slechte weersomstandigheden zoals vorst, wind en regen alvast geen vat hebben op de voortgang en kwaliteit van de werken. Ook diefstal en vandalisme krijgen geen kans. Het bouwen gaat bij systeembouw dus sneller dan bij traditionele bouw.

Die tijdwinst van systeembouw heeft ook een positief effect op de kosten. Zonder onvoorziene problemen en vertragingen blijf je immers mooi binnen budget. Ook de energiekosten liggen een stuk lager, doordat je met systeembouw koudebruggen vermijdt.

In 3 stappen naar een nieuwe woning

Het bouwen van een systeembouw-woning gebeurt in 3 simpele stappen:

1. Met een robot maken we de gevelelementen, die de handgevormde bakstenen snel en accuraat plaatst. Vervolgens brengen we een waterdicht vezelbeton en isolatie met verbindingswapening aan op de bakstenen. Ook de ramen en buitrendeuren produceren we in eigen atelier.

2. We werken de gevelelementen manueel af. Daarna plaatsen we isolerend glas en maken we de gevelelementen klaar voor transport. Als ook de zelfdragende dakpanelen klaar zijn en alle extra elementen zoals dakramen gemonteerd zijn, vervoeren we alles naar het bouwkavel.

3. Op het bouwkavel kunnen we onmiddellijk beginnen met het installeren van de gevel- en dakelementen, de funderingswerken zijn immers tegen dan al uitgevoerd. Bij het bouwen van een woning op de traditionele manier, zijn deze voorbereidingen nog niet getroffen.

Bouwen zonder verrassingen

Als je een nieuwe woning laat bouwen op basis van systeembouw, weet je van tevoren precies hoeveel tijd je project in beslag zal nemen. We kunnen je dus een nauwkeurig tijdsschema voorleggen waarvan we niet meer afwijken. Daar zorgt ook de projectleider voor. Hij volgt de bouw van je woning zorgvuldig op en houdt je steeds op de hoogte van de stand van zaken. Voor je het weet leveren we jouw huis op, instapklaar of afwerkingsklaar.

Instapklaar betekent dat je snel in je nieuwe stek kan trekken, zonder omkijken. Afwerkingsklaar wil zeggen dat je zelf je nieuwbouwhuis nog afwerkt. Zo bespaar je heel wat kosten.

Alles onder controle

Je ziet het: bij Danilith hebben we elke stap van de bouw 100% onder controle. We kunnen de kwaliteit van je nieuwe woning dus garanderen; wat, waar, wanneer en hoe je ook wilt bouwen. Weet jij al hoe jouw droomhuis eruitziet? Laat het ons weten, dan kunnen wij je alvast vertellen waaraan je je mag verwachten.

Wil je eerst met eigen ogen zien hoe een systeembouw-woning eruitziet? Neem dan een kijkje in onze showroom (in België) of bezoek een Danilith-referentie in jouw buurt.

Meer weten?

Heb je vragen over het bouwen van een nieuwe woning met Danilith? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor een offerte of een woordje advies ben je bij ons aan het goede adres. Op basis van jouw wensen en budget kunnen we een voorstel op maat leveren voor het bouwen van je nieuwbouwwoning.