Ontdek 10 voordelen van een nieuwbouwwoning

Deel dit artikel op

voordelen nieuwbouwwoning danilith bouwonderneming

Ontdek 10 voordelen van een nieuwbouwwoning

Ben je toe aan een nieuwe woning? Dan heb je de keuze tussen het kopen van een bestaande woning en het bouwen van een nieuwe woning. In het laatste geval hoef je geen toegevingen te doen en kan je een huis ontwerpen dat volledig aan jouw wensen voldoet. Maar een nieuwbouwwoning heeft nog veel meer voordelen! Wij zetten er 10 op een rij voor jou.

10 voordelen op een rij

Het bouwen van een nieuwe woning brengt veel voordelen met zich mee:

1. 100% jouw smaak

4 slaapkamers, een houten vloer, een grote badkamer, glazen wanden … Waarschijnlijk heb je wel al een idee over hoe je nieuwe huis eruit moet zien. Als je een bestaand huis koopt, moet je gegarandeerd inboeten op jouw wensen. Bouw je een nieuw huis, dan kan je van bij het begin al je wensen realiseren en zo de woning van je dromen creëren.

2. De duurzame keuze

Oude huizen laten vaak te wensen over op vlak van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Een nieuwbouwwoning moet tegenwoordig voldoen aan belangrijke eisen, zoals een goede isolatie en een energiezuinig verbruik. Bouw je een nieuw huis, dan draag je dus een steentje bij aan een beter milieu.

3. Wonen zonder zorgen

Koop je een bestaande woning, dan bestaat de kans dat je veel tijd, energie en geld kwijtraakt aan het oplossen van problemen. Verborgen gebreken, zaken die kapot gaan of gedateerd zijn … Met een oud huis ben je nooit klaar! Een nieuwbouwwoning is splinternieuw, dus een garantie voor zorgeloos wonen en voluit genieten.

4. Comfortabel wonen

Oude huizen zijn minder goed geïsoleerd, waardoor de temperatuur niet altijd optimaal is. In de winter is het er vaak te koud en in de zomer te warm. Dat probleem heb je niet bij een nieuwbouwwoning. Daken, muren, gevels en glas zijn bij nieuwe huizen veel beter geïsoleerd waardoor je altijd geniet van behaaglijke temperaturen.

5. Lekker schoon

Nieuwbouwwoningen hebben een frisse uitstraling, zowel letterlijk als figuurlijk. Alles is nieuw en schoon, wat een goed gevoel geeft. Een nieuwe woning is ook een onbeschreven blad, er hangt geen geschiedenis aan vast, alleen een toekomst.

6. Zo stil als een muis

Nieuwe huizen zijn supergoed geïsoleerd, ook als het aankomt op geluid. Je hebt dus géén last van verkeerslawaai of buren- en straatgeluiden. In een nieuwbouwhuis kan je volledig tot rust komen en genieten van de stilte.

7. Extra financiële voordelen

Een oud huis brengt vaak extra of onverwachte kosten met zich mee, maar voor nieuwbouwwoningen geldt het omgekeerde. Het brengt op! Je kan als koper namelijk in aanmerking komen voor een extra leencapaciteit van maximaal € 8000. Je hoeft bovendien geen overdrachtsbelasting te betalen én je bespaart op je energierekening. Met een nieuw huis betaal je jaarlijks immers zo’n € 800 minder.

8. Een goede investering

Op het eerste zicht lijken nieuwbouwwoningen duurder dan bestaande woningen. De aankoopprijs ligt inderdaad hoger, maar als je alle (renovatie)kosten van een oud huis optelt, is een nieuwe woning uiteindelijk vaak goedkoper. Wil je je woning verkopen, dan krijg je bovendien meer voor een nieuwbouwwoning.

9. Op en top veilig

Nieuwbouwwoningen zijn doorgaans veiliger dan bestaande huizen. Ze zijn vaak voorzien van rookmelders, inbraakwerend hang- en sluitwerk en andere beveiligingsvoorzieningen. Maar omdat alles aan het interieur van een nieuwbouwwoning nieuw is, is dit de meest veilige keuze. Van loszittende tegels, kapotte stopcontacten en andere risico’s is geen sprake.

10. Een personal touch

Omdat je nieuwbouwwoningen volledig naar eigen smaak kan indelen en inrichten, heeft deze ook een meer persoonlijke uitstraling. Je kan je eigen persoonlijkheid integreren in je nieuwe huis en dat vanaf de start van de bouw. Een nieuw huis kan je bovendien aanpassen aan de noden en wensen van jouw gezin.

Ontdek de nieuwbouwmogelijkheden bij Danilith

Voor de bouw van een nieuwe woning kan je terecht bij Danilith. We ontwikkelden hiervoor zelfs een traditioneel, geautomatiseerd type systeembouw dat uniek is in Nederland. Het is een betonbouwsysteem van hoge kwaliteit, met een luxe afwerking. Omdat onze nieuwbouwhuizen voldoen aan de strengste energienormen zijn ze bovendien heel energiezuinig. Goed nieuws dus voor je portemonnee én het milieu.

Het bijzondere aan Danilith-systeembouw is dat het grotendeels gebeurt in onze productiehallen, waar we de meeste gevel- en dakelementen fabriceren. Vervolgens brengen we deze elementen over naar de kavel, waar onze vakmannen je huis monteren.

Kies het huis dat bij je past

Voor het bouwen van je nieuwbouwwoning bieden we 2 formules aan.

Aan de ene kant heb je de Comfort-formule. Hierbij kan je kiezen uit 9 verschillende cataloguswoningen, elk met een eigen stijl. Deze formule is ideaal als je geen onbeperkt budget hebt.

Wil je toch meer vrijheid bij de bouw van je huis, dan kan je ook kiezen voor À la carte. Deze formule biedt jou volledige vrijheid. Ook het afwerkingsniveau van je nieuwbouwwoning kan je kiezen. We kunnen je huis afwerkingsklaar overdragen, als casco woning. Je hoeft dan alleen nog de binnenafwerking voor je rekening te nemen. Wil je een instapklare woning? Geen probleem! Danilith levert ook kant-en-klare huizen af waar je direct in kan trekken.

> Vraag de Comfort- of de À la carte-brochure aan.

Een nieuwbouwwoning bekijken?

Wil je met eigen ogen zien hoe een nieuwbouwwoning van Danilith eruitziet? Breng dan gerust eens een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur of vraag een brochure aan.

Je kan ook altijd onze kijkwoning bezoeken in België. In Wortegem-Petegem staat een bijna-energieneutrale of BEN-woning die beschikt over de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica. Een energienorm waaraan vanaf 2021 alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen. Je kan elke zaterdag en zondag (behalve feestdagen en vakantieperiodes) langskomen tussen 14 en 17 uur of een afspraak maken via het contactformulier.

Meer weten?

Wil je weten hoe Danilith je kan helpen met het bouwen van een nieuwbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor een offerte of advies kan je bij ons terecht. Laat ons weten wat jouw wensen en budget zijn, zodat we een voorstel op maat kunnen geven.