Danilith tilt prefab bouwen naar een hoger niveau met systeembouw 2.0

Deel dit artikel op

danilith systeembouw 2.0 prefab woning bouwen

Danilith tilt prefab bouwen naar een hoger niveau met systeembouw 2.0

De groeiende populariteit van systeembouw, ook wel prefab bouwen genoemd, is geen toeval. Het heeft namelijk heel wat voordelen. Woningbouw Danilith is gespecialiseerd in systeembouw en heeft deze bouwmethode verder geperfectioneerd. Lees er hier alles over.

Systeembouw vs. traditioneel bouwen

Bij traditioneel bouwen wordt alles op de werf vervaardigd, weinig tot niets is voorbereid. Systeembouw is een bouwproces waarbij de gevels, het buitenschrijnwerk en de dakpanelen in een atelier gemaakt worden en niet op de werf. Als alle onderdelen klaar zijn worden ze getransporteerd en geïnstalleerd op locatie. De nieuwbouwwoning wordt er volledig mee afgewerkt.

De voordelen van systeembouw tegenover traditioneel bouwen

Systeembouw brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

 • Een snellere bouwmethode: heel wat onderdelen worden in een atelier vervaardigd, beschermd tegen externe invloeden zoals slechte weersomstandigheden. De bouwwerken lopen hierdoor slechts zelden vertraging op.
 • Hogere kwaliteit: het slechte weer heeft geen invloed op de kwaliteit. Het kan geen schade aanbrengen. Hierdoor kan bijvoorbeeld metselwerk op een normale manier uitharden.
 • Kortere bouwtermijn: er kan sneller met de voorbereidingen gestart worden, waardoor bij systeembouw de bouwtermijn over het algemeen korter uitvalt.
 • Vaak goedkoper: een beperking van vertragingen vertaalt zich in een positief effect op het kostenplaatje. Dat houdt ook nooit verrassingen in. Je weet vooraf precies welk bedrag op je factuur zal staan.
 • Energiezuiniger: met systeembouw vermijd je koudebruggen (op plaatsen waar isolatie ontbreekt of onderbroken wordt). Dat zorgt ervoor dat de energiekosten merkbaar lager liggen.

Wat is systeembouw 2.0?

‘Standaard’ systeembouw is een performante methode maar het kan nog beter. Omdat Danilith zich steeds wil onderscheiden van de rest, zonder in te boeten aan kwaliteit, heeft de bouwonderneming het prefab bouwen nog geperfectioneerd. Hier alvast enkele unieke kenmeren van systeembouw 2.0:

 • Een geautomatiseerd proces: de gevelelementen en het dak worden vervaardigd in een geautomatiseerd proces waardoor de kwaliteit en precisie uniek is.
 • Alle buitenmuren bestaan uit één geheel: hierdoor is de kierdichtheid van de woning hoog en vertonen de muren, met geïsoleerd beton, een constante kwaliteit. Het komt de uitstraling van de woning ten goede en zorgt binnen voor meer leefruimte ten opzichte van traditioneel bouwen.
 • Strikte kwaliteitscontroles: de werken worden in elke fase van het bouwproces aan strikte kwaliteitscontroles onderworpen.
 • Eigen transportdienst: een eigen transportdienst zorgt voor een optimale garantie op een vlekkeloos vervoersproces.
 • Eigen energie-expert in dienst: je wordt gedurende het hele proces begeleid door onze expert. Zo voldoet jouw droomwoning zeker aan de strengste energienormen.
 • Gepersonaliseerd: er wordt altijd eerst geluisterd naar de wensen van de klant. Op basis daarvan wordt een gepersonaliseerd voorstel uitgewerkt.

Dat wij rekening houden met de wensen van onze klanten weerspiegelt zich bijvoorbeeld in de keuze om de woning casco af te werken of instapklaar. Bij casco neem je een deel van de binnenafwerking voor eigen rekening. Instapklaar betekent dat je enkel nog hoeft in te pakken en te verhuizen!

Een kwalitatieve nieuwbouwwoning van Danilith

Al onze nieuwbouwwoningen voldoen aan het systeembouw 2.0 principe en we gaan nog een stap verder. Danilith werkt namelijk volgens het 'sleutel op de deur-principe'. Daarbij staat één bouwpartner in voor het hele bouwproces. Je kunt dus altijd rekenen op een vertrouwd aanspreekpunt en een kortere bouwtermijn. Zorgeloos bouwen noemen we dat.

Klaar om samen een nieuwbouwwoning te bouwen met ons? Dan heb je keuze uit 2 bouwformules:

 • Nood aan vrijheid. Dan ga je best voor een À la carte-woning: een nieuwbouw volledig volgens jouw voorkeuren, gebouwd op jouw kavel of op een lot uit ons aanbod.
 • Geef je de voorkeur aan een typewoning? Ga dan voor onze Comfort-formule en kies 1 van de 9 cataloguswoningen, aangepast aan ieders smaak en budget.

Benieuwd hoe Danilith dit alles in de praktijk verwezenlijkt? Bekijk onze referenties of vraag de gratis brochure aan. Persoonlijk advies krijgen of een afspraak maken? Contacteer ons hier.