Bijna-energieneutrale kijkwoning van Danilith is klaar voor 2021

Deel dit artikel op

Danilith nieuwe BEN BENG kijkwoning

Bijna-energieneutrale kijkwoning van Danilith is klaar voor 2021

Europa en dus ook Nederland bouwt steeds bewuster. Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen dan ook bijna-energieneutraal zijn. Ook nu loopt Danilith voor op zijn tijd. We bouwden namelijk een nieuwe kijkwoning die al volledig voldoet aan deze toekomstige milieunormen.

Bijna-energieneutrale gebouwen?

De negatieve impact die fossiele brandstoffen op het milieu hebben is steeds moeilijker te ontkennen. De energie van de toekomst is afkomstig van groene energiebronnen zoals de zon en de wind, en is hernieuwbaar. Ook voor woningbouw staan er nieuwe regels op stapel. Vanaf 2021 moet elk huis een bijna-energieneutraal gebouw (BENG) zijn. Dit betekent dat het weinig energie nodig heeft voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en dat deze energie voornamelijk hernieuwbaar is.

WIl je een huis bouwen na 2020? Dan moet je woning dus voldoen aan een hele lijst voorwaarden.

Beter dan BENG

Bij Danilith zijn we helemaal klaar voor deze groene veranderingen. Onze nieuwe kijkwoning is namelijk een BENG. Sterker nog; we scoren beter dan BENG! Door gebruik te maken van de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica slaagt Danilith met vlag en wimpel voor de 2021.

Een systeem om op te bouwen

Om een BENG te bouwen, hoeven we het echt niet ver te zoeken. Onze kijkwoning is namelijk gebouwd volgens ons Home made Homes-bouwsysteem. Dit is een een uniek en geautomatiseerd procedé dat traditionele materialen combineert met de modernste duurzame technieken. Het bijzondere aan deze techniek is dat we alle dak- en gevelelementen in eigen atelier produceren. Zo hebben regen en wind geen invloed op de bouw. Zodra alle elementen in onze ateliers afgewerkt zijn, brengen we deze naar de bouwwerf. Hier monteren we de dakelementen en muurpanelen op de fundering en werken we de woning af. Dankzij de naadloze muurverbindingen is het huis perfect geïsoleerd.

Het resultaat? Een betaalbaar en comfortabel huis dat voldoet aan de meest strikte wooncomforteisen én aan jouw wensen op vlak van stijl en budget.

Neem een kijkje

Wil je met eigen ogen onze BENG bewonderen? Breng dan een bezoek aan de ultramoderne kijkwoning in Wortegem-Petegem (België). Het huis is elk weekend te bezichtigen tussen 14 en 17 uur (behalve op feestdagen en in vakantieperiodes). Past het niet tijdens de openingsuren, dan kan je ook een afspraak maken.